Uitslag Verkiezing 5e ronde

25 maart 2019

Een relatief hoge opkomst van bij de lokale leefomgeving en economie betrokken Scheveningers heeft aangegeven dat leefomgeving en visserij ons aan het hart gaat.

De aanpak van zwerfafval op Scheveningen en de aandacht voor onze visserijgeschiedenis en het visserijheden hebben ervoor gezorgd dat deze projecten boven aan kwamen te staan.

Met elkaar kiezen we ervoor ook onze wateromgeving schoon te houden opdat de visserij geen in plastic gestikte vissen vangt. We kiezen ervoor om onze visserijgeschiedenis levend te houden. En we kiezen ervoor om onze liefde voor de visserij aan onze kinderen door te geven.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat de andere ingediende projecten daarom minder zijn. Ook de vierde plaats wordt ingenomen door een activiteit die ons leert bewust om te gaan met plastic, door het verzamelde vuil tot iets kunstzinnigs om te bouwen, in de hoop dat andere mensen daar weer op af komen. Ook het project, dat op de vijfde plaats geëindigd is, richt zich op het aantrekken van mensen naar weer een – ook door Scheveningers georganiseerde – bijzondere zanggebeurtenis op het strand waar ook weer mensen van buiten op af kunnen komen. Het zijn ook twee voorbeelden waarin leren, werken en verbinden samen komen om de lokale economie op Scheveningen een stimulans te geven. Het verbinden – maar dan via de voetbal – is ook van belang voor het zesde project dat in de huidige competitie heeft meegedaan. Het organiseren van allerlei activiteiten dient gedaan te worden door jong en oud, en juist het project dat als laatste – maar zeker niet als minste – geëindigd is, is erop gericht om jonge (verenigings)bestuurders voor hun toekomstige vrijwilligerswerk op te leiden.

Al met al weer een bijzondere uitslag.

 

 


Nieuwe ronde donatie’s; neem initiatief voor 5 augustus 2019

We starten weer een nieuwe ronde! Je kunt voor 5 augustus 2019 nieuwe initiatieven inleveren via deze site. Neem jij initiatief voor Scheveningen?

Uitreiking donaties 5e ronde

Muzee was goed gevuld met vele vrijwilligers waaronder ook jongeren van diverse projecten. Alle initiatiefnemers gefeliciteerd! Op 11 april werden de 7 donaties uitgereikt door Wethouder Richard de Mos. De bijeenkomst vond plaats in Muzee.

Uitslag Verkiezing 5e ronde

Een relatief hoge opkomst van bij de lokale leefomgeving en economie betrokken Scheveningers heeft aangegeven dat leefomgeving en visserij ons aan het hart gaat. De aanpak van zwerfafval op Scheveningen en de aandacht voor onze visserijgeschiedenis en het visserijheden hebben ervoor gezorgd dat deze projecten boven aan kwamen te staan. Met elkaar kiezen we ervoor […]