Uitslag Verkiezing 5e ronde

25 maart 2019

Een relatief hoge opkomst van bij de lokale leefomgeving en economie betrokken Scheveningers heeft aangegeven dat leefomgeving en visserij ons aan het hart gaat.

De aanpak van zwerfafval op Scheveningen en de aandacht voor onze visserijgeschiedenis en het visserijheden hebben ervoor gezorgd dat deze projecten boven aan kwamen te staan.

Met elkaar kiezen we ervoor ook onze wateromgeving schoon te houden opdat de visserij geen in plastic gestikte vissen vangt. We kiezen ervoor om onze visserijgeschiedenis levend te houden. En we kiezen ervoor om onze liefde voor de visserij aan onze kinderen door te geven.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat de andere ingediende projecten daarom minder zijn. Ook de vierde plaats wordt ingenomen door een activiteit die ons leert bewust om te gaan met plastic, door het verzamelde vuil tot iets kunstzinnigs om te bouwen, in de hoop dat andere mensen daar weer op af komen. Ook het project, dat op de vijfde plaats geëindigd is, richt zich op het aantrekken van mensen naar weer een – ook door Scheveningers georganiseerde – bijzondere zanggebeurtenis op het strand waar ook weer mensen van buiten op af kunnen komen. Het zijn ook twee voorbeelden waarin leren, werken en verbinden samen komen om de lokale economie op Scheveningen een stimulans te geven. Het verbinden – maar dan via de voetbal – is ook van belang voor het zesde project dat in de huidige competitie heeft meegedaan. Het organiseren van allerlei activiteiten dient gedaan te worden door jong en oud, en juist het project dat als laatste – maar zeker niet als minste – geëindigd is, is erop gericht om jonge (verenigings)bestuurders voor hun toekomstige vrijwilligerswerk op te leiden.

Al met al weer een bijzondere uitslag.

 

 


Laatste donaties van SIOS zijn uitgereikt

SIOS stopt en kan terugkijken op 3 succesvolle jaren waarin ruim 30 projecten zijn ondersteund met financiële bijdragen van SIOS. We bedanken alle inwoners van de kuststrook voor hun stemmen tijdens de verkiezingen. En uiteraard aan de initiatiefnemers alle lof voor hun projecten om de leefomgeving op Scheveningen te verbeteren.

6 donaties uitgereikt

Woensdag 30 oktober reikte de heer R. van Raak, programmamanager Kansen voor West, de 6 donaties uit aan de initiatiefnemers van deze ronde. Aan de projecten: van harte gefeliciteerd en veel succes!

Hartelijk dank voor uw stem

Vorige week hebben we als bewoners van Duindorp, Havenkwartier, Dorp en Scheveningen Bad weer mogen kiezen welke door onze medebewoners opgezette projecten het best voldoen aan de SIOS-criteria van leren, werken en verbinden. Verbinden van jong en oud, en van burger en bedrijfsleven. In deze laatste ronde is er gekozen voor een alternatieve stemwijze via […]