UITSLAG derde verkiezingsronde

12 maart 2018

Scheveningen bedankt voor uw stemmen!

De uitslag van de derde SIOS Ronde is heel spannend geworden. De eerste plaats staat niet ter discussie, aangezien het weesfietsen-reparatie-project in de Mallemok met een grote voorsprong van ruim 100 stemmen eerste is geworden en daarom de 25% bonus in de wacht heeft gesleept. Vanuit alle delen van Scheveningen werd het weesfietsen als eerste of tweede gekozen. 80% van alle getelde stemmen gaf een voorkeur aan dit project. Magnifiek.

De tweede, derde en vierde plaats zijn bijna gelijk met slechts 7 stemmen verschil tussen de 2de en de 4de plaats. Het is deze keer dus een heel spannende race geworden om de 15%, 5% of 0% extra te krijgen

De tweede plaats wordt ingenomen door de beweegdagen voor ouderen op Scheveningen. Deze beweegdagen worden georganiseerd door de Club van de Toekomst, dat wil zeggen door vrijwilligers van SVC08, samen met docenten en studenten van het ROC, Welzijn Scheveningen, de Stichting Steun en Toeverlaat en de fysiotherapeuten van de voetbalclub.

De derde plaats is voor een andere activiteit waar ROC studenten bij betrokken zijn. Deze studenten maken een aantal originele onderdelen ten behoeve van de restauratie van de vleetlogger Sch 236 ‘Noordster’, zoals galgen, mosterdpotten, luikhoofden en de betimmering in het logies.

Op de vierde plaats staat het ‘zorgdorp’ Scheveningen van YMCA en Kommunika, dat – ook in samenwerking met ROC studenten – laagdrempelige eenvoudige zorg in de buurt verzorgt. Maaltijden worden verzorgd in het YMCA-buurtrestaurant, maar kunnen ook aan huis gebracht worden, terwijl ‘helpende handen’ boodschappen kunnen doen of mee uit wandelen gaan.

Op de vijfde plaats staat de begeleiding van jonge kunstenaars door ervaren oudere kunstenaars om de jongeren een podium te bieden hun kunst te presenteren. Op 8, 9 en 10 juni kan je op DuneArt cultuur opsnuiven op een samenwerkingsactiviteit van Art & Jazz, Kunst op Scheveningen (KopS) en Dunea.

Last – but not least – is de samenwerkingsactiviteit van de Lions op Scheveningen om de duurzaamheidsdroom van Wubbo Ockels te helpen waar maken. De Trix jongeren uit de Tweede Haven helpen daarbij om het decor in de vorm van een space shuttle (ruimteveer) te maken. Het decor vormt de achtergrond van een musical die op 6 juli a.s. in het Zuiderstrandtheater haar première heeft en daarna door het hele land gaat.

Tijdens deze derde ronde zijn er in vergelijking met de tweede ronde 5% meer stemmen uitgebracht. Het is goed om te zien dat we als burgers met elkaar meer verantwoordelijkheid nemen voor de besteding van publieke gelden.

Zoals eerder aangegeven is er elk half jaar zo’n € 150.000 ter beschikking voor projecten zoals bovenstaande. Op 5 augustus a.s. is de sluitingsdatum voor de vierde ronde. Tot die datum kunt u voorstellen indienen via info@initiatiefopscheveningen.nl of via onze website www.initiatiefopscheveningen.nl. Op de website vindt U alle criteria waar uw projectvoorstel aan dient te voldoen. We zijn uiterst benieuwd welke voorstellen U in de volgende ronde heeft. Wellekom.

 

 

 


Uitreiking donaties 5e ronde

Muzee was goed gevuld met vele vrijwilligers waaronder ook jongeren van diverse projecten. Alle initiatiefnemers gefeliciteerd! Op 11 april werden de 7 donaties uitgereikt door Wethouder Richard de Mos. De bijeenkomst vond plaats in Muzee.

Uitslag Verkiezing 5e ronde

Een relatief hoge opkomst van bij de lokale leefomgeving en economie betrokken Scheveningers heeft aangegeven dat leefomgeving en visserij ons aan het hart gaat. De aanpak van zwerfafval op Scheveningen en de aandacht voor onze visserijgeschiedenis en het visserijheden hebben ervoor gezorgd dat deze projecten boven aan kwamen te staan. Met elkaar kiezen we ervoor […]

De Vijfde Ronde: stem op je favoriete lokale project

SIOS, de Stichting Initiatief op Scheveningen, heeft in deze – nu al weer – vijfde ronde 9 projectvoorstellen ontvangen. Het Algemeen Bestuur heeft daar 7 voorstellen uit geselecteerd, die aan de SIOS-criteria voldoen. Iedereen uit de kuststrook wordt gevraagd aan te geven welke van  deze 7 voorstellen het beste bijdraagt aan het leren, werken en […]