UITSLAG derde verkiezingsronde

12 maart 2018

Scheveningen bedankt voor uw stemmen!

De uitslag van de derde SIOS Ronde is heel spannend geworden. De eerste plaats staat niet ter discussie, aangezien het weesfietsen-reparatie-project in de Mallemok met een grote voorsprong van ruim 100 stemmen eerste is geworden en daarom de 25% bonus in de wacht heeft gesleept. Vanuit alle delen van Scheveningen werd het weesfietsen als eerste of tweede gekozen. 80% van alle getelde stemmen gaf een voorkeur aan dit project. Magnifiek.

De tweede, derde en vierde plaats zijn bijna gelijk met slechts 7 stemmen verschil tussen de 2de en de 4de plaats. Het is deze keer dus een heel spannende race geworden om de 15%, 5% of 0% extra te krijgen

De tweede plaats wordt ingenomen door de beweegdagen voor ouderen op Scheveningen. Deze beweegdagen worden georganiseerd door de Club van de Toekomst, dat wil zeggen door vrijwilligers van SVC08, samen met docenten en studenten van het ROC, Welzijn Scheveningen, de Stichting Steun en Toeverlaat en de fysiotherapeuten van de voetbalclub.

De derde plaats is voor een andere activiteit waar ROC studenten bij betrokken zijn. Deze studenten maken een aantal originele onderdelen ten behoeve van de restauratie van de vleetlogger Sch 236 ‘Noordster’, zoals galgen, mosterdpotten, luikhoofden en de betimmering in het logies.

Op de vierde plaats staat het ‘zorgdorp’ Scheveningen van YMCA en Kommunika, dat – ook in samenwerking met ROC studenten – laagdrempelige eenvoudige zorg in de buurt verzorgt. Maaltijden worden verzorgd in het YMCA-buurtrestaurant, maar kunnen ook aan huis gebracht worden, terwijl ‘helpende handen’ boodschappen kunnen doen of mee uit wandelen gaan.

Op de vijfde plaats staat de begeleiding van jonge kunstenaars door ervaren oudere kunstenaars om de jongeren een podium te bieden hun kunst te presenteren. Op 8, 9 en 10 juni kan je op DuneArt cultuur opsnuiven op een samenwerkingsactiviteit van Art & Jazz, Kunst op Scheveningen (KopS) en Dunea.

Last – but not least – is de samenwerkingsactiviteit van de Lions op Scheveningen om de duurzaamheidsdroom van Wubbo Ockels te helpen waar maken. De Trix jongeren uit de Tweede Haven helpen daarbij om het decor in de vorm van een space shuttle (ruimteveer) te maken. Het decor vormt de achtergrond van een musical die op 6 juli a.s. in het Zuiderstrandtheater haar première heeft en daarna door het hele land gaat.

Tijdens deze derde ronde zijn er in vergelijking met de tweede ronde 5% meer stemmen uitgebracht. Het is goed om te zien dat we als burgers met elkaar meer verantwoordelijkheid nemen voor de besteding van publieke gelden.

Zoals eerder aangegeven is er elk half jaar zo’n € 150.000 ter beschikking voor projecten zoals bovenstaande. Op 5 augustus a.s. is de sluitingsdatum voor de vierde ronde. Tot die datum kunt u voorstellen indienen via info@initiatiefopscheveningen.nl of via onze website www.initiatiefopscheveningen.nl. Op de website vindt U alle criteria waar uw projectvoorstel aan dient te voldoen. We zijn uiterst benieuwd welke voorstellen U in de volgende ronde heeft. Wellekom.

 

 

 


Weer tijd voor nieuwe projecten

Lever voor eind januari 2019 uw nieuwe project in via deze site. Samen maken we Scheveningen; laat van u horen en neem zelf initiatief.  

Zij nemen initiatief!

Deze initiatiefnemers ontvingen van de voorzitter van SIOS, Teun van Dijk, hun donatie. De projecten ABZee , Scouting Scheveningen en SVO visopleiding ontvingen tevens hun bonus die door de verkiezingen zijn binnengehaald. Allen veel succes met jullie projecten.

De stemmen zijn geteld!

Afgelopen week heeft u weer kunnen stemmen om uw voorkeur aan te geven ten aanzien van een aantal projecten die bijdragen aan leren en werken en verbinden op Scheveningen. De vierde ronde van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) heeft opgeleverd dat twee groepen jongeren op Scheveningen een extra kans krijgen om voor werk op Scheveningen […]