De Vijfde Ronde: stem op je favoriete lokale project

17 maart 2019

SIOS, de Stichting Initiatief op Scheveningen, heeft in deze – nu al weer – vijfde ronde 9 projectvoorstellen ontvangen. Het Algemeen Bestuur heeft daar 7 voorstellen uit geselecteerd, die aan de SIOS-criteria voldoen. Iedereen uit de kuststrook wordt gevraagd aan te geven welke van  deze 7 voorstellen het beste bijdraagt aan het leren, werken en verbinden op Scheveningen om daarmee onze plaatselijke economie duurzaam te stimuleren. Je kunt tot aanstaande vrijdag 22 maart je stem uitbrengen.

Dankzij de bijdrage van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Kansen voor West van de gemeente Den Haag kan SIOS elk half jaar een bedrag van € 150.000 ter beschikking stellen aan projectvoorstellen die aan de gestelde criteria voldoen.

In deze vijfde rondevragen we bewoners uit de kuststrook om de nieuwe voorgestelde projecten in prioriteit te rangschikken. Het project met de meeste stemmen krijgt een extra donatie ( 25%, 15% of 5% van het hun reeds toegekende bedrag).
Woon je in de kuststrook:  Duindorp, Havenkwartier, Dorp en Scheveningen Noord (postcodes 2581, 2583, 2584, 2586 en 2587)? Breng dan je stem uit op drie van de genomineerde projecten. Bijgaand presenteren ze zich in 150 woorden in alfabetische volgorde:

  • Bultrugwalvis afvalscheiding TrashUre Hunt
  • Festival Classique strandopera Aïda – opleiding amateurzangers
  • Noordzeevis: Jong geleerd is oud gedaan – kinderen kennis laten maken
  • Sch 236 Noordster tuigage – restauratie vleetlogger
  • Seabin Scheveningen Haven – oppompen zwerfafval in de haven
  • SV Duindorp – verhalen voor en door Duindorp
  • SVV Academy – opleiding potentiele bestuurders

 

Op 16 maart jl. heb je je stembrief in de bus gekregen. Die kan je scannen en opsturen naar info@initiatiefopscheveningen.nl. Tot 22 maart 16.00 uur kan je je stembrief inleveren bij de wijkwinkel in de Gentsestraat, het Kalhuis in de Badhuisstraat, het Stadsdeelkantoor op de Scheveningse weg, de Mallemok op de Westduinweg of het Trefpunt aan de Tesselsestraat. Het is nu aan jou de keuze om de één of de ander als beste te kiezen. We zijn benieuwd naar jullie stemmen!

 


Nieuwe ronde donatie’s; neem initiatief voor 5 augustus 2019

We starten weer een nieuwe ronde! Je kunt voor 5 augustus 2019 nieuwe initiatieven inleveren via deze site. Neem jij initiatief voor Scheveningen?

Uitreiking donaties 5e ronde

Muzee was goed gevuld met vele vrijwilligers waaronder ook jongeren van diverse projecten. Alle initiatiefnemers gefeliciteerd! Op 11 april werden de 7 donaties uitgereikt door Wethouder Richard de Mos. De bijeenkomst vond plaats in Muzee.

Uitslag Verkiezing 5e ronde

Een relatief hoge opkomst van bij de lokale leefomgeving en economie betrokken Scheveningers heeft aangegeven dat leefomgeving en visserij ons aan het hart gaat. De aanpak van zwerfafval op Scheveningen en de aandacht voor onze visserijgeschiedenis en het visserijheden hebben ervoor gezorgd dat deze projecten boven aan kwamen te staan. Met elkaar kiezen we ervoor […]