De Vijfde Ronde: stem op je favoriete lokale project

17 maart 2019

SIOS, de Stichting Initiatief op Scheveningen, heeft in deze – nu al weer – vijfde ronde 9 projectvoorstellen ontvangen. Het Algemeen Bestuur heeft daar 7 voorstellen uit geselecteerd, die aan de SIOS-criteria voldoen. Iedereen uit de kuststrook wordt gevraagd aan te geven welke van  deze 7 voorstellen het beste bijdraagt aan het leren, werken en verbinden op Scheveningen om daarmee onze plaatselijke economie duurzaam te stimuleren. Je kunt tot aanstaande vrijdag 22 maart je stem uitbrengen.

Dankzij de bijdrage van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Kansen voor West van de gemeente Den Haag kan SIOS elk half jaar een bedrag van € 150.000 ter beschikking stellen aan projectvoorstellen die aan de gestelde criteria voldoen.

In deze vijfde rondevragen we bewoners uit de kuststrook om de nieuwe voorgestelde projecten in prioriteit te rangschikken. Het project met de meeste stemmen krijgt een extra donatie ( 25%, 15% of 5% van het hun reeds toegekende bedrag).
Woon je in de kuststrook:  Duindorp, Havenkwartier, Dorp en Scheveningen Noord (postcodes 2581, 2583, 2584, 2586 en 2587)? Breng dan je stem uit op drie van de genomineerde projecten. Bijgaand presenteren ze zich in 150 woorden in alfabetische volgorde:

  • Bultrugwalvis afvalscheiding TrashUre Hunt
  • Festival Classique strandopera Aïda – opleiding amateurzangers
  • Noordzeevis: Jong geleerd is oud gedaan – kinderen kennis laten maken
  • Sch 236 Noordster tuigage – restauratie vleetlogger
  • Seabin Scheveningen Haven – oppompen zwerfafval in de haven
  • SV Duindorp – verhalen voor en door Duindorp
  • SVV Academy – opleiding potentiele bestuurders

 

Op 16 maart jl. heb je je stembrief in de bus gekregen. Die kan je scannen en opsturen naar info@initiatiefopscheveningen.nl. Tot 22 maart 16.00 uur kan je je stembrief inleveren bij de wijkwinkel in de Gentsestraat, het Kalhuis in de Badhuisstraat, het Stadsdeelkantoor op de Scheveningse weg, de Mallemok op de Westduinweg of het Trefpunt aan de Tesselsestraat. Het is nu aan jou de keuze om de één of de ander als beste te kiezen. We zijn benieuwd naar jullie stemmen!

 


Uitreiking donaties door wethouder Mulder in Muzee

Op 26 november 2020 ontvingen 9 initiatieven hun donaties. De bijeenkomst vond plaats in Muzee waar de initiatiefnemers werden toegesproken door Wethouder Anne Mulder. En hiermee werd deze zevende ronde van SIOS feestelijk uitgeluid.

De stemmen zijn geteld: Scheveningen bedankt voor uw stem!

Deze ronde hebben negen projecten meegedaan en de projecten die tot de eerste drie gekozen zijn, zijn alle drie gericht op onze jongeren. Alle drie vanuit een totaal andere invalshoek. De keuze voor deze drie projecten is over de gehele kuststrook redelijk consistent geweest, zowel digitaal, als per post, als via de gewone stembrief in […]

Toch nog een zevende ronde van SIOS

Inmiddels hebben zich 9 projecten aangemeld bij SIOS voor de zevende ronde. In de week van 26-30 oktober as kan er weer gestemd worden op deze projecten. U ontvangt rond de 24e oktober daarvoor een stembiljet in de bus. Initiatiefnemers bedankt voor uw inzending en veel succes! De indieningsdatum voor deze ronde is inmiddels verstreken.