De Vijfde Ronde: stem op je favoriete lokale project

17 maart 2019

SIOS, de Stichting Initiatief op Scheveningen, heeft in deze – nu al weer – vijfde ronde 9 projectvoorstellen ontvangen. Het Algemeen Bestuur heeft daar 7 voorstellen uit geselecteerd, die aan de SIOS-criteria voldoen. Iedereen uit de kuststrook wordt gevraagd aan te geven welke van  deze 7 voorstellen het beste bijdraagt aan het leren, werken en verbinden op Scheveningen om daarmee onze plaatselijke economie duurzaam te stimuleren. Je kunt tot aanstaande vrijdag 22 maart je stem uitbrengen.

Dankzij de bijdrage van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Kansen voor West van de gemeente Den Haag kan SIOS elk half jaar een bedrag van € 150.000 ter beschikking stellen aan projectvoorstellen die aan de gestelde criteria voldoen.

In deze vijfde rondevragen we bewoners uit de kuststrook om de nieuwe voorgestelde projecten in prioriteit te rangschikken. Het project met de meeste stemmen krijgt een extra donatie ( 25%, 15% of 5% van het hun reeds toegekende bedrag).
Woon je in de kuststrook:  Duindorp, Havenkwartier, Dorp en Scheveningen Noord (postcodes 2581, 2583, 2584, 2586 en 2587)? Breng dan je stem uit op drie van de genomineerde projecten. Bijgaand presenteren ze zich in 150 woorden in alfabetische volgorde:

  • Bultrugwalvis afvalscheiding TrashUre Hunt
  • Festival Classique strandopera Aïda – opleiding amateurzangers
  • Noordzeevis: Jong geleerd is oud gedaan – kinderen kennis laten maken
  • Sch 236 Noordster tuigage – restauratie vleetlogger
  • Seabin Scheveningen Haven – oppompen zwerfafval in de haven
  • SV Duindorp – verhalen voor en door Duindorp
  • SVV Academy – opleiding potentiele bestuurders

 

Op 16 maart jl. heb je je stembrief in de bus gekregen. Die kan je scannen en opsturen naar info@initiatiefopscheveningen.nl. Tot 22 maart 16.00 uur kan je je stembrief inleveren bij de wijkwinkel in de Gentsestraat, het Kalhuis in de Badhuisstraat, het Stadsdeelkantoor op de Scheveningse weg, de Mallemok op de Westduinweg of het Trefpunt aan de Tesselsestraat. Het is nu aan jou de keuze om de één of de ander als beste te kiezen. We zijn benieuwd naar jullie stemmen!

 


Toch weer een 7e ronde: dien je initiatief in voor 7 september 2020

In juni vorig jaar heeft SIOS aangegeven dat ‘de bel voor de laatste ronde’ in het najaar van 2019 zou luiden. Die 6deronde is geweest en op 30 oktober jl. heeft de voorzitter van Kansen voor West een zestal projecten een mooie cheque overhandigd. Kansen voor West is de vertegenwoordiging van de Europese Community Led […]

Presentatie resultaten in Brussel

Deze week gaf onze voorzitter Teun van Dijk een presentatie van de behaalde resultaten. De projecten aan welke SiOS heeft gedoneerd werden getoond per categorie. Een mooi moment voor SIOS en haar voorzitter om terug te blikken.

Laatste donaties van SIOS zijn uitgereikt

SIOS stopt en kan terugkijken op 3 succesvolle jaren waarin ruim 30 projecten zijn ondersteund met financiële bijdragen van SIOS. We bedanken alle inwoners van de kuststrook voor hun stemmen tijdens de verkiezingen. En uiteraard aan de initiatiefnemers alle lof voor hun projecten om de leefomgeving op Scheveningen te verbeteren.