10 juni 2017: Nieuwe editie “Kunst en cultuur op Scheveningen”

31 mei 2017

Op zaterdag 10 juni 2017 vindt voor de derde keer het evenement “Kunst en cultuur op Scheveningen” plaats, ditmaal in en rond de prachtige Oude Kerk van Scheveningen in de Keizerstraat. Scheveningse kunst- en cultuuraanbieders tonen hun werk en aanbod door middel van exposities, presentaties, korte voorstellingen en workshops. Van 12 – 17 uur staat de kop van de Keizerstraat in het teken van kunst- en cultuurbeleving voor en door de Scheveningers.

Locatie: in en rond de Oude Kerk, de Maatschappij en KopS galerie
Tijd: 10 juni 2017 van 12 – 17 uur (openingsact om 12:00 uur)
Meer informatie: www.kunstencultuuropscheveningen.nl
Entree: gratis

“Wij willen de bezoekers prikkelen om zelf meer bezig te zijn met kunst en cultuur. Alleen of samen kunst maken is een plezier voor jong en oud, of je nu in een koor zingt of toneel speelt, creatief bezig zijn maakt de mens gelukkig“ zegt organisatrice Tamara Peers. Dat Scheveningen rijk is aan kunst en cultuur blijkt uit het aantal deelnemers dat dit jaar wederom is gestegen ten opzichte van de vorige edities van het evenement.

Het gevarieerde programma is aantrekkelijk voor jong en oud. In de kerk geven de dans- en theaterscholen korte presentaties, worden er cultuurhistorische rondleidingen gegeven en vindt er een Scheveningse klederdrachtshow plaats. Buiten waant de bezoeker zich in mediterrane sferen met een akoestisch podium waar singer songwriters afgewisseld met een dj zomerse muziek verzorgen. Wat ruiger gaat het eraan toe in de Maatschappij waar de bandjes van de YMCA en de Scheveningse Muziekschuur zich presenteren en er is een gratis ukelele workshop voor jong en oud. In de ateliers van Kunstenaars op Scheveningen (KopS) is het werk te bewonderen van de kunstenaars die daar gehuisvest zijn. Voor kindjes zijn er de hele dag workshops zoals beeldhouwen, kunst maken met materiaal dat verzameld is met jutten, kalligraferen en zeemansknopen leggen. Vergeet je niet aan te melden bij één van de cultuuraanbieders op de informatiemarkt voor een gratis proefles, je maakt namelijk kans op een gesigneerd boek van Annemarie Pronk, de winnares van Heel Holland Bakt.

Aansluitend op het programma is er om half zes een optreden van diverse artiesten uit de volgende Scheveningse bands: BOB, Big Hairy en Fine & Mellow in de YMCA. Het evenement “Kunst en cultuur op Scheveningen” vindt plaats in aanloop naar Graaitijd (12 t/m 16 juni in de Keizerstraat) en Vlaggetjesdag (17 juni). De hele week staat Scheveningen in het teken van activiteiten voor jong en oud. Ook op zaterdag 10 juni zelf vinden op meerdere locaties in Scheveningen nog meer culturele activiteiten plaats. Van 15 – 18 uur is er open dag in het Henri Couvéehuis en op het Tesselseplein vindt de jaarlijkse braderie plaats en is er een vol programma aan artiesten op het wijkpodium Duindorp van 11 – 18 uur.

Kunst en cultuur op Scheveningen is een initiatief van CultuurSchakel, Muzee Scheveningen en YMCA.


Uitreiking donaties door wethouder Mulder in Muzee

Op 26 november 2020 ontvingen 9 initiatieven hun donaties. De bijeenkomst vond plaats in Muzee waar de initiatiefnemers werden toegesproken door Wethouder Anne Mulder. En hiermee werd deze zevende ronde van SIOS feestelijk uitgeluid.

De stemmen zijn geteld: Scheveningen bedankt voor uw stem!

Deze ronde hebben negen projecten meegedaan en de projecten die tot de eerste drie gekozen zijn, zijn alle drie gericht op onze jongeren. Alle drie vanuit een totaal andere invalshoek. De keuze voor deze drie projecten is over de gehele kuststrook redelijk consistent geweest, zowel digitaal, als per post, als via de gewone stembrief in […]

Toch nog een zevende ronde van SIOS

Inmiddels hebben zich 9 projecten aangemeld bij SIOS voor de zevende ronde. In de week van 26-30 oktober as kan er weer gestemd worden op deze projecten. U ontvangt rond de 24e oktober daarvoor een stembiljet in de bus. Initiatiefnemers bedankt voor uw inzending en veel succes! De indieningsdatum voor deze ronde is inmiddels verstreken.