10 juni 2017: Nieuwe editie “Kunst en cultuur op Scheveningen”

31 mei 2017

Op zaterdag 10 juni 2017 vindt voor de derde keer het evenement “Kunst en cultuur op Scheveningen” plaats, ditmaal in en rond de prachtige Oude Kerk van Scheveningen in de Keizerstraat. Scheveningse kunst- en cultuuraanbieders tonen hun werk en aanbod door middel van exposities, presentaties, korte voorstellingen en workshops. Van 12 – 17 uur staat de kop van de Keizerstraat in het teken van kunst- en cultuurbeleving voor en door de Scheveningers.

Locatie: in en rond de Oude Kerk, de Maatschappij en KopS galerie
Tijd: 10 juni 2017 van 12 – 17 uur (openingsact om 12:00 uur)
Meer informatie: www.kunstencultuuropscheveningen.nl
Entree: gratis

“Wij willen de bezoekers prikkelen om zelf meer bezig te zijn met kunst en cultuur. Alleen of samen kunst maken is een plezier voor jong en oud, of je nu in een koor zingt of toneel speelt, creatief bezig zijn maakt de mens gelukkig“ zegt organisatrice Tamara Peers. Dat Scheveningen rijk is aan kunst en cultuur blijkt uit het aantal deelnemers dat dit jaar wederom is gestegen ten opzichte van de vorige edities van het evenement.

Het gevarieerde programma is aantrekkelijk voor jong en oud. In de kerk geven de dans- en theaterscholen korte presentaties, worden er cultuurhistorische rondleidingen gegeven en vindt er een Scheveningse klederdrachtshow plaats. Buiten waant de bezoeker zich in mediterrane sferen met een akoestisch podium waar singer songwriters afgewisseld met een dj zomerse muziek verzorgen. Wat ruiger gaat het eraan toe in de Maatschappij waar de bandjes van de YMCA en de Scheveningse Muziekschuur zich presenteren en er is een gratis ukelele workshop voor jong en oud. In de ateliers van Kunstenaars op Scheveningen (KopS) is het werk te bewonderen van de kunstenaars die daar gehuisvest zijn. Voor kindjes zijn er de hele dag workshops zoals beeldhouwen, kunst maken met materiaal dat verzameld is met jutten, kalligraferen en zeemansknopen leggen. Vergeet je niet aan te melden bij één van de cultuuraanbieders op de informatiemarkt voor een gratis proefles, je maakt namelijk kans op een gesigneerd boek van Annemarie Pronk, de winnares van Heel Holland Bakt.

Aansluitend op het programma is er om half zes een optreden van diverse artiesten uit de volgende Scheveningse bands: BOB, Big Hairy en Fine & Mellow in de YMCA. Het evenement “Kunst en cultuur op Scheveningen” vindt plaats in aanloop naar Graaitijd (12 t/m 16 juni in de Keizerstraat) en Vlaggetjesdag (17 juni). De hele week staat Scheveningen in het teken van activiteiten voor jong en oud. Ook op zaterdag 10 juni zelf vinden op meerdere locaties in Scheveningen nog meer culturele activiteiten plaats. Van 15 – 18 uur is er open dag in het Henri Couvéehuis en op het Tesselseplein vindt de jaarlijkse braderie plaats en is er een vol programma aan artiesten op het wijkpodium Duindorp van 11 – 18 uur.

Kunst en cultuur op Scheveningen is een initiatief van CultuurSchakel, Muzee Scheveningen en YMCA.


Toch weer een 7e ronde: dien je initiatief in voor 7 september 2020

In juni vorig jaar heeft SIOS aangegeven dat ‘de bel voor de laatste ronde’ in het najaar van 2019 zou luiden. Die 6deronde is geweest en op 30 oktober jl. heeft de voorzitter van Kansen voor West een zestal projecten een mooie cheque overhandigd. Kansen voor West is de vertegenwoordiging van de Europese Community Led […]

Presentatie resultaten in Brussel

Deze week gaf onze voorzitter Teun van Dijk een presentatie van de behaalde resultaten. De projecten aan welke SiOS heeft gedoneerd werden getoond per categorie. Een mooi moment voor SIOS en haar voorzitter om terug te blikken.

Laatste donaties van SIOS zijn uitgereikt

SIOS stopt en kan terugkijken op 3 succesvolle jaren waarin ruim 30 projecten zijn ondersteund met financiële bijdragen van SIOS. We bedanken alle inwoners van de kuststrook voor hun stemmen tijdens de verkiezingen. En uiteraard aan de initiatiefnemers alle lof voor hun projecten om de leefomgeving op Scheveningen te verbeteren.